Wandelroute Torbole naar Tempesta


Van Torbole naar Tempesta

De wandeling begint in Torbole, een plaatsje dat gelegen is aan de noordelijkste punt van het Gardameer.
Het gezellige Italiaanse dorpje trekt vooral een sportief publiek: watersporters, mountainbikers en wandelaars.  De wandeling van Torbole naar Tempesta is één van de mooiste in de omgeving en is ook geschikt voor minder geoefende wandelaars of families met (niet te jonge) kinderen. De wandeling heen- en terug duurt zo’n 3,5 uur, maar het is ook mogelijk de helft te lopen en met de bus vanuit Tempesta terug te gaan naar Torbole.

Richting Busatte
De route begint vanaf het (sport)park Busatte, dit park ligt iets boven het dorp en is te bereiken via een weg of via een trap vanaf de weg langs het water. Het is ook mogelijk de auto te parkeren bij het Busatte park. Vanaf Busatte volg je de bordjes “Sentiero Tempesta”.
Het pad is grotendeels van grind en kiezels, redelijk breed en zonder al te diepe afgronden. Regelmatig kom je borden tegen met informatie over de begroeiing, de dieren en de route zelf. Je hebt bijna continue een prachtig uitzicht over het meer

Om delen van de route te kunnen overbruggen zijn er op 3 plaatsen grote stalen trappen geplaatst, met totaal ruim 400 treden. Ze zijn veilig en uiteraard stevig.

Op natte dagen kunnen de trappen wat glibberig zijn en is het dus oppassen. Op de heenweg richting Tempesta daal je af en op de terugweg ga je de trappen omhoog.

Na zo’n 1,5 uur wandelen kom je weer beneden bij het meer uit in het kleine gehucht Tempesta, dat slechts bestaat uit een paar huizen. Hier kan je uiteraard een verfrissende duik in het Gardameer nemen en vervolgens beginnen aan de weg terug, of je neemt hier de bus terug naar Torbole (ongeveer 10 minuten). Teruglopen gaat via dezelfde route of je kiest voor een alternatief pad, waardoor je een gedeelte van de trappen overslaat en via het pad omhoog loopt.

De totale tocht (heen- en terug) is 11 kilometer, ongeveer 450 hoogtemeters en 411 traptreden. Degenen die vanaf Tempesta de bus terugnemen, kunnen bovengenoemde getallen dus door 2 delen.

Bron : Indebergen.nl

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: